ČLANI TK GORICA PRVAKI 2 LIGE ZAHOD

Člani TK Gorica postali prvaki 2 lige zahod.

V soboto 27.5.2017 se je v Kranju odvijalo zadnje kolo druge lige zahod med domačo ekipo TK Kranj ter TK Gorica. Glede na lestvico sta obe ekipi potrebovali zmago za napredovanje v play off in borbo za prvo ligo. Po neprespani noči kapetana Mihe Blaškoviča zaradi pomembnosti srečanja, se je odločil za naslednjo postavo:

1. Bor Zorzut

2. Matic Bevčar

3. Matteo Turci

4. Ambrož Kodelja 

Vsa štiri srečanja so se začela hkrati in s tem tudi neizprosen boj za vsak centimeter igrišča ter za vsako žogico. Najhitreje je bil končan dvoboj med Matreo Turcijem ter Luka Miklavčičem katerega je dobil slednji in sicer z rezultatom 6:3 6:3 za Tk Kranj. V srečaju med Ambrožem Kodeljo ter Maticem Zaplotnikom je Ambrož sicer izgubil prvi set 6:3 ter nato dobil naslednja dva z izidom 6:1 ter 7:5 ter tako izenačil dvoboj na 1:1. Na drugi deski se je odlično upiral Matic Bevčar, proti precej mlajšemu Janu Vehovcu ter na koncu izgubil z rezultatom 6:3 7:6(5). Tako so imeli TK Kranj rezultat 2:1, vendar je imela Gorica v ognju še nepopustljivega Bora Zorzuta, ki je prvi set sicer izgubil 7:6(5), v drugem zmagal 7:5 ter v tretjem uspešno rešil dve zaključni žogi nasportnika ter se veselil zmage 7:5 in Gorici prigaral drugo točko ter izenačil skupni izid na 2:2.

Na vrsti so bile odločilne igre dvojic. Za Gorico sta zaigrala Bor ter Matic, za Kranj pa Vehovec in Nikolaš. Za Gorico se je dvoboj začel zelo slabo, saj je Kranj zmagal v prvem setu 6:1 ter suvereno igral tudi v drugem setu do rezultata 5:2. Takrat sta na sceno nastopila Matic ter Bor ter najprej rezultat izenačila na 5:5 ter drugi set zmagala v podaljšani igri na 4. O zmagovalcih je nato odločal match tie-brake do 10, katerega sta po hudem boju dobila Bor in Matic z rezultatom 12:10 ter tako TK Gorici prigarala prvo mesto v zahodni skupini druge lige. Omeniti še velja, da sta rešila štiri match žoge za Tk Kranj in prikazala veliko mero zbranosti v ključnih trenutkih.

Povedati je še potrebno, da je imela TK Gorica s sabo peščico navijačev, ki pa so bili v precejšnjo pomoč našim igralcem.

Z zmago v Kranju so si igralci TK Gorica priigrali prvo mesto na lestvici druge lige zahod ter igranje v izločilnih bojih za prvo ligo v mesecu septembru.

ČESTITAMO VSEM IGRALCEM, KI SO STOPILI NA IGRIŠČE TER VSEM, KI SO VPLETENI V TO ZGODBO TER OBENEM ZAHVALA IGRALCEM, KI SO POKAZALI, KAKO SE JE POTREBNO BORITI ZA BARVE KLUBA TK GORICA.  

GREMO TK GORICA. 

 

 

 

 

 

 

Kontaktni podatki

Teniški klub Gorica Nova Gorica

Bazoviška ulica 4

5000 Nova Gorica

Primož Strel (predsednik) +386 41 386 134

Bor Zorzut (trener) +386 40 566 082

tkgorica.ng@gmail.com

info@tkgorica.si 

Sponzorji

 

 

© 2017- Teniški klub Gorica Nova Gorica. Vse pravice pridržane.
Piškotki zagotavljajo boljšo kakovost delovanja storitev. Z uporabo naših storitev dovoljujete uporabo piškotkov.
Ok