Zimska liga 2021/22 - končni vrstni red

Natisni

Pozdravljeni,

zimsko teniško ligo TK Gorica 2021/2022 smo uspešno pripeljali do konca. Najboljša 3 mesta po skupinah so osvojili naslednji tekmovalci/ke:

1. skupina 

1.Manca Križman

2. Miha Ravšelj

3. Jurij Vidrih

2. skupina

1. mesto Matjaž Jakončič

2. mesto Zvone Urbančič

3. mesto Egon Pregelj

3. skupina 

1. mesto Sebastijan Retelj

2. mesto Blašković Rok

3. mesto Hrobat Damjan

Tekme v tej skupini so bile zelo zanimive prav do konca. Tekmovanje je krog pred koncem brez poraza suvereno dobila Manca Križman, ki moškemu delu skupine odčitala teniško lekcijo :) Drugo mesto je osvojil Miha Ravšelj tretje pa Jurij Vidrih. Boj za drugo in tretje mesto je potekal prav do zadnje tekme, kjer je Denis Črnilogar v neposrednem dvoboju z Jurij Vidrihom potreboval zmago z 2:0 za osvojitev 3.mesta medtem ko je Vidrih potreboval zmago za osvojitev drugega mesta. Zmagal je po podaljšani igri Denis in tako določil končni vrstni red v skupini. V prvi skupini so bili boji zelo izenačeni, oddigranih je bilo 6 veliikih podaljšanih iger pa videli smo tudi precej napetih in tesnih setov. 

Druga skupina je bila prav tako zanimiva in je postregla s super izenačenimi dvoboji. Zaradi poškodbe tekmovalca pred začetkom lige je v ligi tekmovalo samo 6 igralcev. Oddigranih je bilo 7 podaljšanih iger od 15 tekem.  Tekmovanje je dobil Matjaž Jakončič brez poraza a se je moral za zmago kar pošteno potruditi saj je dobil 2 tesna tiebreak-a proti Zvonetu Urbančiču z 10:7 in proti Egon Preglju z 10:6. Drugo mesto je osvojil Zvone Urbančič v zadnjem krogu, kjer je v 2 delih v tekmi celotne zimske lige premagal Manfredo Janeza s 7:5,5:7,11:9. Tekma je potekala v soboto 5.2 od 20-22h ko se je končala z rezultatom 7:5 v korist Janeza Manfrede. Nadaljevala sta potem v četrtek v istem slogu, kjer je imel Zvone več sreče v podaljšani igri. Tretje mesto je osvojil Egon Pregelj, ki je v prvih 3 tekmah izgubil po podaljšani igri a si je na koncu z dvema zmagama priigral 3. mesto. 

V tretji skupini so bila razmerja moči med igralci najbolj izrazita. Zmago je suvereno osvojil Sebastijan Retelj, ki je brez oddanega niza gladko osvojil prvo mesto. Drugo mesto je osvojil Rok Blašković, ki je izgubil samo v neposrednem dvoboju z Retljem. Tretje mesto je osvojil Hrobat Damjan, ki je premoč priznal samo prvouvrščenima. V skupini ni bilo presenečenj in mesta so bila matematično razporejena glede na prikazano igro tekmovalcev.

Rezultati preostalih igralcev in končna razvrstitev je objavljena na strani tekmovanja.

https://www.tkgorica.si/index.php/sl-si/tekmovanja/zimska-liga-2021-posamicno/zimska-liga-menu-skupina-1

https://www.tkgorica.si/index.php/sl-si/tekmovanja/zimska-liga-2021-posamicno/zimska-liga-menu-skupina-2

https://www.tkgorica.si/index.php/sl-si/tekmovanja/zimska-liga-2021-posamicno/zimska-liga-menu-skupina-3

 

Vsi udeleženci zimske teniške lige ste 12.3.2022 vabljeni na zaključni turnir dvojic v Ložice, kjer bomo izvedli tudi podelitev pokalov najboljšim. Začnemo ob 9h. Podelitev pokalov bo predvidoma po zaključku turnirja okoli 17h. Točen plan bo javljen

V primeru slabega vremena bo izvedena samo podelitev pokalov najboljšim pred teniškim klubom v Novi Gorici ob 16h.

 

Vodstvo tekmovanja

 

 

 

 

 

Tags: